Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g)

150 g unt

Umplutura :

1 l lapte

180 g gris

un praf de sare

coaja rasa de la 1 lamaie

esenta de vanilie

4 oua

100 g zahar

50 g unt

Sirop :

250 ml apa

200 g zahar

coaja de la 1 lamaie

1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara)

1 lgt miere

Decor :

zahar pudra si scortisoara macinata

Mod de preparare :

Sirop : intr-o craticioara punem apa, zaharul, coaja de lamaie si scortisoara (batonul sau scortisoara macinata) , pe foc mediu. O lasam sa fiarba pana se topeste zaharul, circa 2-3 minute. Luam de pe foc si adaugam mierea.

Umplutura : laptele si sarea le punem intr-o cratita pe foc mediu, pana cand incep sa fiarba, apoi adaugam grisul trepat, amestecand cu un tel, pana se ingroasa. Adaugam esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si untul. Lasam deoparte si acoperim cu folie alimentara.

Ouale le mixam cu zaharul pana se topete zaharul, apoi le adaugam in 3 transe peste crema fierbinte.

Asamblare : topim 150 g unt.

Ungem tava (20×30 cm) cu unt topit, apoi cele 5 foi de placinta le ungem cu unt topit si le punem una peste alta; le dam la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade Celsius . Adaugam apoi crema fierbinte peste foile usor rumenite si celelalte 5 foi unse cu unt topit. Taiem placinta in 8 bucati. Coacem la 180 grade Celsius, circa 30-40 minute.

Peste prajitura fierbinte punem siropul racit (cu lingura, trepat). Lasam sa se raceasca, apoi o decoram cu zahar pudra amestecat cu scortisoara macinata.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa : https://desertdecasa.ro/bougatsa-placinta-greceasca-cu-crema-de-gris/

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...

Placinta nemteasca cu cirese

Placinta nemteasca cu cirese

Aluat : 300 g faina 10g praf de copt (1 plic) 1 lgt bicarbonat (optional) un praf de sare 120 g zahar 120 g unt rece (80%) 1 fiola esenta de vanilie 2 oua Strat fructe : 600 g cirese proaspete 250 ml apa rece 4 lg zahar 25 g amidon alimentar 1 lgt scortisoara...