Baigli cu sirop

Maia :
25 g drojdie proaspata
150 ml lapte caldut
5 lgt zahar
3 lg faina

Citeste mai mult … >>>

Aluat :
maia
500 g faina 000
180 g unt moale (sau 250 g margarina)
4 galbenusuri
coaja rasa de la 1 lamaie medie
1/2 lgt rasa de sare

Umplutura :
300 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
150 g nuci macinate
150 g mac
4 albusuri

1 ou

Sirop :
200 ml apa
3 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare :
Maia : frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut si faina. Omogenizam si lasam la dospit 10-15 minute.
Aluat : intr-un castron, cernem faina, adaugam untul moale de la temperatura camerei sau margarina si frecam intre palme. Adaugam apoi restul ingredientelor. Framantam timp de 30 minute, impartim aluatul in 4 parti si lasam la crescut (45 minute).

 Umplutura : 2 albusuri le batem cu furculita putin, adaugam 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat si 150 g mac (in retetea nu cere sa fie macinat). Omogenizam si lasam deoparte.

La fel procedam si pentru nuca : 2 albusuri le batem putin cu furculita, adaugam 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, iar la final 150 g nuca .

Luam  prima bila de aluat crescut, o framantam putin pentru a scoate bulele de aer, intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulara si pe 2/3 din foaie intindem 1/2 din umplutura cu mac  .

Rulam , iar capetele le aducem spre interior, cam 5 cm, pentru a nu iesi umplutura. Asezam baigli pe hartia de copt si o punem intr-o tava. (25*35 cm). Fiecare baigli va fi asezat pe hartia lui de copt.

       Vom umple 2 baigli cu nuca si 2 cu mac. Trebuie sa ne miscam repede pentru a nu creste foarte tare.
       Dupa ce am asezat baigli in tava, ii ungem cu 1 ou batut si dam tava la cuptor pana se rumenesc. La mine au pleznit deoarece am pus mai multa umplutura…
       Sirop : amestecam apa cu zaharul si punem pe foc cam 3 minute (Siropul il facem cu putin timp inainte de a scoate tava din cuptor). Lasam sa se racoreasca si cum scoatem baigli din cuptor, asa fierbinti, ii ungem cu acest sirop, trecand cu pensula de mai multe ori peste ei, pana se inmoaie partea de deasupra.
       Acoperim cu un prosop curat pana se racesc, apoi putem taia si servi.
Sursa mea este din noua soacra mea Ani 🙂

5 Comentarii

  1. monica dan

    ce bine arata asa rumenite! si eu vreau 🙂

    Răspuns
  2. Paula Gafitescu

    ce frumosi sunt, si ce multa umplutura au, cum imi place mie!

    Răspuns
  3. Simona

    De cativa ani imi propun sa fac si eu… si uite ca mereu uit.. 🙁 Pana ajung sa fac eu, ma servesc cu cate o felie de la tine!!

    Răspuns
  4. Anonymous

    nemaipomenit de buna am facut si eu si am reusit

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1 lingurita scortisoara (sau 1 baton scortisoara) 1 lgt...

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare : Scurgem piersicile din compot si le taiem...

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de preparare : Aluat : untul rece...