Baclava
400 g foi de placinta
ulei pentru uns foile Umplutura :
300 g nuci macinate 6 lg zahar 2 lgt scortisoara Sirop :
400 ml apa
300 g zahar 4 lg miere
esenta de vanilie coaja rasa de lamaie zeama de la 1/2 lamaie
50 ml rom Mod de preparare : Ungem o tava de dimensiunea foilor de placinta cu ulei; punem 5 foi, unse bine fiecare, una peste cealalta, apoi nucile macinate amestecate cu zaharul si scortisoara macinata, inca 4 foi unse fiecare cu ulei , inca un strat de nuca, ultimele 5 foi unse si ele fiecare.Am avut 14 foi de placinta in pachet.




Peste baclava-ua fierbinte, scoasa din cuptor, se toarna acest sirop tot fierbinte si se acopera cu un servet umed pentru 15 minute.
Putem orna fiecare romb cu fulgi de cocos, nuca macinata sau fistic macinat.




Tare frumoasa si buna. Pup!
I love baclava 😀 Neaparat trebuie sa incerc si eu .
Ancuta mersi 🙂
Anna sa o incerci reteta pentru ca este delicioasa 😛