Aluaturi dulci
Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris   10 foi de placinta (300 g) 150 g unt   Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt   Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1...

citește mai mult
Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici

Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit   Decor : zahar pudra Mod de preparare...

citește mai mult
Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat   Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie   Mod de...

citește mai mult
Placinta nemteasca cu cirese

Placinta nemteasca cu cirese

Placinta nemteasca cu cirese Aluat : 300 g faina 10g praf de copt (1 plic) 1 lgt bicarbonat (optional) un praf de sare 120 g zahar 120 g unt rece (80%) 1 fiola esenta de vanilie 2 oua   Strat fructe : 600 g cirese proaspete 250 ml apa rece 4 lg zahar 25 g amidon...

citește mai mult
Tarta cu smochine si migdale

Tarta cu smochine si migdale

Aluat : 200 g faina 200 g migdale macinate 150 g unt 1 ou 1 lgt praf de copt 1 lgt otet 80 g zahar pudra coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 lg apa rece   Umplutura : 250 g Ricotta 400 ml smantana fermentata 4 oua 10 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 plicuri zahar...

citește mai mult
Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Rulouri din foietaj cu crema de vanilie

Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 6 galbenusuri 7 lg zahar 600 ml lapte esenta de vanilie 3 lg faina 2 lg amidon alimentar   Uns deasupra : 1 ou batut   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de preparare : Intr-o cratita punem galbenusurile,...

citește mai mult
Strudel cu branza de vaci si stafide

Strudel cu branza de vaci si stafide

Ingrediente : 400 g foi de placinta 650 g branza de vaci grasa 3 oua 6 lg zahar 2 lg gris 50 g stafide aurii coaja rasa de lamaie esenta de vanilie 100 g unt   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de preparare : Intr-un castron amestecam branza de...

citește mai mult
Melcisori cu cocos

Melcisori cu cocos

Melcisori cu cocos Aluat : 500 g faina 20 g drojdie proaspata 100 ml lapte 1 lgt zahar 4 galbenusuri un praf de sare 200 g unt 50 g untura 1 plic praf de copt (10 g)   Umplutura : 4 albusuri 250 g zahar 100 g cocos   Decor : zahar pudra   Mod de...

citește mai mult
Cozonac cu caramel si cacao

Cozonac cu caramel si cacao

Cozonac cu caramel si cacao Aluat : 500 g faina 100 g zahar un praf de sare 4 galbenusuri 100 g unt topit coaja rasa de la o portocala esenta de vanilie 25 g drojdie proaspata (sau 7 g drojdie uscata) 220 ml lapte 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte...

citește mai mult
Cozonac floare cu mac

Cozonac floare cu mac

Cozonac floare cu mac Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7 g ) (sau 25 g drojdie proaspata ) 200 ml lapte caldut 100 g zahar 1/2 lgt rasa sare 4 galbenusuri coaja rasa de lamaie esenta de vanilie 2 lg rom 100 g unt topit   Umplutura : 4 albusuri 100 g...

citește mai mult
Cornulete fragede cu gem

Cornulete fragede cu gem

Cornulete fragede cu gem   Ingrediente : 500 g faina 200 g unt 1 galbenus 6 lg zahar 1 plic praf de copt (10 g) 1 lgt otet 200 ml smantana un praf de sare   Umplutura : gem de capsuni cu visine   zahar pudra   Mod de peparare : Framantam toate...

citește mai mult
Cozonac cu rahat

Cozonac cu rahat

Cozonac cu rahat Aluat : 500 g faina 7 g drojdie uscata 200 ml lapte caldut 100 g zahar esenta de vanilie coaja rasa de lamaie 2 lg rom 4 galbenusuri 1/2 lgt rasa sare 100 g unt topit   Umplutura : rahat bucatele   Uns deasupra: 1 galbenus 3 lg lapte  ...

citește mai mult
Cozonac felii cu scortisoara

Cozonac felii cu scortisoara

Cozonac felii cu scortisoara Aluat : 500 g faina 5 galbenusuri 250 ml lapte caldut 90 g zahar 80 g unt moale 1/2 lgt rasa sare 10 g drojdie uscata   Umplutura : 80 g zahar brun 2 lgt scortisoara 90 g unt moale   Mod de preparare pentru Cozonac felii cu...

citește mai mult
Sochniki -copturi cu branza

Sochniki -copturi cu branza

Aluat : 100 g unt 150 g zahar 2 oua mici 1/4 lgt sare 100 ml smantana (20%) esenta de vanilie 400 g faina 1 lgt praf de copt   Umplutura : 200 g branza de vaci 1 lg smantana 1 albus esenta de vanilie 3 lg zahar 1,5 lg faina   Uns : 1 galbenus   Decor :...

citește mai mult
Castagnole

Castagnole

Ingrediente : 2 oua 75 g unt topit 60 g zahar 50 ml lichior anason (eu am pus rom) coaja rasa de la 1/2 lamaie 300 g faina 10 g praf de copt   Tavalit : zahar pudra cu aroma de vanilie sau zahar tos   Mod de preparare : Se framanta toate ingredientele, daca...

citește mai mult
Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz

Cozonac Rosenkrantz   Aluat : 400 g faina 2 oua sare coaja rasa de la 1 lamaie 1 lgt esenta de vanilie ( sau 1 fiola ) 25 g drojdie proaspata 110 ml lapte caldut 3 lg zahar Umplutura : 130 g unt 6 lg zahar 150 g nuci macinate grosier Caramel : 10 lg zahar  ...

citește mai mult
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Ingrediente : 200 g unt  (80%) 2 oua 100 ml iaurt 1 lg ulei 450 g faina 1 plic praf de copt 1 lg otet   rahat cubulete   zahar pudra   Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul moale, adaugam ouale, iaurtul, uleiul, praful de copt stins cu otetul,...

citește mai mult
Cozonac floare cu Fineti (Nutella)

Cozonac floare cu Fineti (Nutella)

Aluat : 500 g faina 2 galbenusuri 3 lg zahar 1 plic zahar vanilat 25 g drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata 7g) 3 lg ulei 100 g unt 230 ml lapte caldut un praf de sare   Umplutura : 200 g Fineti (sau Nutella)   Uns deasupra : 1 galbenus de ou 1 lgt...

citește mai mult
Tarta rustica cu mere

Tarta rustica cu mere

 Aluat : 225 g faina 150 g unt rece 3 lg rase zahar 1 vf lgt sare 1 lg apa f rece   Umplutura : 500 g mere 3 lg zahar zeama de la 1/2 lamaie 1/2 lgt scortisoara 1 lgt unt 1 lg faina   Uns deasupra : 1 ou batut zahar zahar pudra   Mod de preparare :...

citește mai mult
Cinnabon

Cinnabon

Aluat : 10 g drojdie uscata 250 ml lapte caldut 90 g zahar 80 g unt moale 1 lgt rasa sare 2 oua 500 g faina   Umplutura : 80 g zahar brun 2 lgt rase scortisoara 90 g unt moale   Glazura : 90 g unt 150 g zahar pudra 90 g crema de branza 1/2 lgt esenta de...

citește mai mult

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate