Placinta cu branza dulce Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 kg branza de vaci dulce 200 g zahar 5 oua esenta de vanilie ulei sau unt topit pentru uns foile 1 ou 1 lg zahar Mod de preparare Placinta cu branza dulce : Intr-un castron amestecam branza...
Pasca cu branza si cacao
Pasca cu branza si cacao Aluat : 550 g faina 40 g cacao 25 g drojdie proaspata 290 ml lapte caldut 80 g zahar 4 galbenusuri 1 lgt rasa sare 150 g unt topit esenta de rom sau 3 lg rom coaja rasa de lamaie coaja rasa de portocala Umplutura : 500 g branza...
Prajitura cu mere si foi fragede
Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie Decor : zahar...
Bougatsa-Placinta greceasca cu crema de gris
Bougatsa placinta greceasca cu gris 10 foi de placinta (300 g) 150 g unt Umplutura : 1 l lapte 180 g gris un praf de sare coaja rasa de la 1 lamaie esenta de vanilie 4 oua 100 g zahar 50 g unt Sirop : 250 ml apa 200 g zahar coaja de la 1 lamaie 1...
Placinta greceasca cu vanilie si piersici
Placinta greceasca cu vanilie si piersici Ingrediente : 400 g foi de placinta 1 compot de piersici (720 g) 3 oua mari 350 ml lapte 150 g zahar un praf de sare 2 lgt zahar vanilat coaja rasa de lamaie 110 g unt topit si racit Decor : zahar pudra Mod de preparare...
Pasca cu smantana
Pasca cu smantana Aluat : 150 g unt rece (80%) 200 g faina 70 g zahar 2 galbenusuri coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat Umplutura : 800 ml smantana (20%) 6 galbenusuri 8 albusuri 4 lg gris 6 lg faina cernuta 10 lg zahar esenta de vanilie Mod de...
Placinta nemteasca cu cirese
Placinta nemteasca cu cirese Aluat : 300 g faina 10g praf de copt (1 plic) 1 lgt bicarbonat (optional) un praf de sare 120 g zahar 120 g unt rece (80%) 1 fiola esenta de vanilie 2 oua Strat fructe : 600 g cirese proaspete 250 ml apa rece 4 lg zahar 25 g amidon...
Tarta cu smochine si migdale
Aluat : 200 g faina 200 g migdale macinate 150 g unt 1 ou 1 lgt praf de copt 1 lgt otet 80 g zahar pudra coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 lg apa rece Umplutura : 250 g Ricotta 400 ml smantana fermentata 4 oua 10 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 plicuri zahar...
Rulouri din foietaj cu crema de vanilie
Ingrediente : 800 g aluat de foietaj 6 galbenusuri 7 lg zahar 600 ml lapte esenta de vanilie 3 lg faina 2 lg amidon alimentar Uns deasupra : 1 ou batut Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de preparare : Intr-o cratita punem galbenusurile,...
Strudel cu branza de vaci si stafide
Ingrediente : 400 g foi de placinta 650 g branza de vaci grasa 3 oua 6 lg zahar 2 lg gris 50 g stafide aurii coaja rasa de lamaie esenta de vanilie 100 g unt Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de preparare : Intr-un castron amestecam branza de...
Melcisori cu cocos
Melcisori cu cocos Aluat : 500 g faina 20 g drojdie proaspata 100 ml lapte 1 lgt zahar 4 galbenusuri un praf de sare 200 g unt 50 g untura 1 plic praf de copt (10 g) Umplutura : 4 albusuri 250 g zahar 100 g cocos Decor : zahar pudra Mod de...
Cozonac cu caramel si cacao
Cozonac cu caramel si cacao Aluat : 500 g faina 100 g zahar un praf de sare 4 galbenusuri 100 g unt topit coaja rasa de la o portocala esenta de vanilie 25 g drojdie proaspata (sau 7 g drojdie uscata) 220 ml lapte 1 lg cacao Umplutura : 1 conserva lapte...
Cozonac floare cu mac
Cozonac floare cu mac Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7 g ) (sau 25 g drojdie proaspata ) 200 ml lapte caldut 100 g zahar 1/2 lgt rasa sare 4 galbenusuri coaja rasa de lamaie esenta de vanilie 2 lg rom 100 g unt topit Umplutura : 4 albusuri 100 g...
Cornulete fragede cu gem
Cornulete fragede cu gem Ingrediente : 500 g faina 200 g unt 1 galbenus 6 lg zahar 1 plic praf de copt (10 g) 1 lgt otet 200 ml smantana un praf de sare Umplutura : gem de capsuni cu visine zahar pudra Mod de peparare : Framantam toate...
Cozonac cu rahat
Cozonac cu rahat Aluat : 500 g faina 7 g drojdie uscata 200 ml lapte caldut 100 g zahar esenta de vanilie coaja rasa de lamaie 2 lg rom 4 galbenusuri 1/2 lgt rasa sare 100 g unt topit Umplutura : rahat bucatele Uns deasupra: 1 galbenus 3 lg lapte ...
Cozonac felii cu scortisoara
Cozonac felii cu scortisoara Aluat : 500 g faina 5 galbenusuri 250 ml lapte caldut 90 g zahar 80 g unt moale 1/2 lgt rasa sare 10 g drojdie uscata Umplutura : 80 g zahar brun 2 lgt scortisoara 90 g unt moale Mod de preparare pentru Cozonac felii cu...
Sochniki -copturi cu branza
Aluat : 100 g unt 150 g zahar 2 oua mici 1/4 lgt sare 100 ml smantana (20%) esenta de vanilie 400 g faina 1 lgt praf de copt Umplutura : 200 g branza de vaci 1 lg smantana 1 albus esenta de vanilie 3 lg zahar 1,5 lg faina Uns : 1 galbenus Decor :...
Castagnole
Ingrediente : 2 oua 75 g unt topit 60 g zahar 50 ml lichior anason (eu am pus rom) coaja rasa de la 1/2 lamaie 300 g faina 10 g praf de copt Tavalit : zahar pudra cu aroma de vanilie sau zahar tos Mod de preparare : Se framanta toate ingredientele, daca...
Cozonac Rosenkrantz
Cozonac Rosenkrantz Aluat : 400 g faina 2 oua sare coaja rasa de la 1 lamaie 1 lgt esenta de vanilie ( sau 1 fiola ) 25 g drojdie proaspata 110 ml lapte caldut 3 lg zahar Umplutura : 130 g unt 6 lg zahar 150 g nuci macinate grosier Caramel : 10 lg zahar ...
Cornulete cu rahat
Ingrediente : 200 g unt (80%) 2 oua 100 ml iaurt 1 lg ulei 450 g faina 1 plic praf de copt 1 lg otet rahat cubulete zahar pudra Mod de preparare : Intr-un castron mixam untul moale, adaugam ouale, iaurtul, uleiul, praful de copt stins cu otetul,...
Comentarii recente