Ingrediente :
600 g faina
400 g unt (80% grasime)
400 branza de vaci
2 lgt sare
Uns deasupra :
1 ou
2 lg lapte
Decor :
seminte mac
chimen
Mod de preparare :
Cernem faina intr-un castron, adaugam sarea, apoi untul moale de la temperatura camerei. Framantam cu varfurile degetelor, apoi adaugam branza de vaci stoarsa bine si framantam un aluat . Aluatul il impartim in 2 si il lasam la frigider pentru 1 ora.
Pudram cu faina masa de lucru si asezam aluatul. Il intindem cu ajutorul sucitorului . Taiem fasii lungi, apoi le ungem cu ou batut amestecat cu lapte. Deasupra presaram seminte de mac sau chimen. Asezam saratelele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem .
Spor la incercat reteta !
Reteta am primit-o de la soacra mea Ani . Din nou , Ani 🙂








0 Comentarii