Prajitura cu biscuiti si gem

Blat :

5 oua

6 lg zahar

2 lg ulei

6 lg faina

Plus : gem de caise

Crema :

450 g biscuiti macinati (petite beurre)

250 g nuci macinate

3 lg cacao neagra

50 ml rom

300 ml apa

300 g zahar

300 g unt (82%)

esenta de rom (optional)

Glazura :

200 g ciocolata 53%

2 lg unt

4 lg lapte

Mod de preparare :

Blat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa; adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii.

Crema : apa si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc mediu, pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca.

Amestecam biscuitii macinati cu nucile macinate si pudra de cacao. Omogenizam si apoi adaugam rom-ul si siropul rece de mai sus.

Untul moalede la temperatura camerei il mixam si peste el adaugam treptat, cate 1 lg din crema de biscuiti.

Glazura : cele 3 ingrediente le topim intr-o craticioara de inox cu fund dublu, pe foc mic.

Asamblare : blat-gem de caise-crema-glazura ciocolata.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Sursa : https://www.petitchef.ro/retete/desert/prajitura-cu-biscuiti-si-gem-fid-1512570

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.