Prajitura cu prune si bezea

Aluat :

5 galbenusuri

200 g zahar

180 ml ulei

125 ml apa clocotita

5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata)

1 plic praf de copt (10 g)

coaja rasa de la 1 lamaie

300 g faina

Umplutura :

13 prune mari proaspete

1-2 lgt scortisoara

Bezea :

5 albusuri

7 lg zahar

Mod de preparare :

Aluat : intr-un castron mixam galbenusurile cu zaharul, apoi cu uleiul treptat, adaugam apa clocotita treptat, mixand pe viteza mica, apoi faina amestecata cu drojdia uscata si praful de copt , coaja rasa de lamaie. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Prunele le spalam si le stergem , apoi asezam jumatati, una langa alta, peste aluat. Prunele le pudram cu scortisoara macinata.

Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute, apoi intindem bezeaua (albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa) peste aluatul copt si mai coacem pentru circa 10 minute .

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.