Tort polar cu zmeura si piscoturi

Ingrediente :

5 oua

250 g zahar

esenta de vanilie

300 ml lapte

3 lg faina

3 plicuri gelatina granulata (30 g)

250 g zmeura proaspata

120 g piscoturi

100 ml lapte

Decor:

50 ml smantana pentru frisca

100 g ciocolata alba

zmeura

bomboane Raffaello

Mod de preparare :

Gelatina o hidratam in 150 ml apa rece si o lasam deoparte .Seaparam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu 125 g zahar, adaugam faina, mixam usor, apoi laptele rece treptat. Punem craticioara pe foc mic si amestecam cu un tel pana obtinem o budinca . Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Dupa circa 1 minut, adaugam gelatina hidratata . Amestecam pana cand gelatina de incorporeaza .

Albusurile le mixam spuma, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste . Peste budinca de vanilie adaugam in 3 transe albusurile spuma.

Zmeura o spalam in apa rece , apoi o stergem cu un prosop de bucatarie din hartie.

Asamblare : folosim o forma rotunda cu d=23 cm pe care o tapetam cu folie alimentara. In forma rotunda intindem 1/3 crema -1/2 zmeura proaspata-1/3 crema-1/2 zmeura proaspata-1/3 crema-piscoturi trecute prin lapte rece.

Dam tortul la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi il rasturnam pe un platou rotund.

Decoram cum dorim . Feliem cu un cutit ascutit.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.