
Blat cacao :
7 oua
7 lg zahar
3 lg ulei
7 lg faina
3 lg cacao
1/2 lgt praf de copt
esenta de vanilie
Crema :
2 cutii lapte condensat indulcit (2×397 g)
400 g unt
Glazura :
100 g ciocolata (45-50%)
1 lg unt
3 lg lapte
Mod de preparare :
Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie, iar la urma faina impreuna cu pudra de cacao si praful de copt (cernute) . Amestecam cu o spatula . Compozitia obtinuta o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de opt, in cuptorul preincalzit, la 160 grade Celsius, circa 25-30 minute. Facem testul scobitorii. Blatul racit il taiem in 3.




Crema : untul moale de la temperatura camerei, il mixam spuma, apoi in el adaugam treptat , din caramelul obtinut din laptele condensat din conserve. Obtinem o crema delicioasa pe care o impartim in 2.


Conservele de lapte condensat indulcit le fierbem intr-o oala cu apa circa 3 ore, apoi lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Caramelul obtinut il folosim la creme.
Glazura : ciocolata bucatele impreuna cu laptele si untul le topim.
Asamblare : 1/3 blat-1/2 crema caramel-1/3 blat-1/2 crema caramel-1/3 blat-glazura.




Spor la prajiturit ! 🙂

Lasă un răspuns