Prajitura cu mere, gris si smantana

Aluat :

5 galbenusuri

250 g zahar

200 g unt 80%

2 lg amidon alimentar

300 g faina

2 lgt praf de copt (10 g)

Umplutura :

5 albusuri

200 g zahar

500 ml smantana 25%

1 plic budinca de vanilie (40 g)

130 g gris

5 mere

Mod de asamblare :

Aluat : mixam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, mixand mereu, apoi faina amestecata cu praful de copt si amidonul alimentar (cernute). Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini, il impartim in 2 bile pe care le invelim intr-o folie alimentara si le dam la congelator pentru 1 ora.

Umplutura : albusurile cu un praf de sare le mixam spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi smantana, amestecam cu o spatula, praful de budinca, apoi grisul, amestecam cu spatula pentru omogenizare.

Merele le curatam de coaja si le taiem bucatele.

Asamblare : 1/2 aluat ras (pe razatoarea cu ochiuri mari) – bucatelele de mere – umplutura- 1/2 aluat ras.

Dam prajitura la copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 45 minute. Facem testul scobitorii.

Cand prajitura s-a racit o feliem. Se poate adauga zahar pudra peste prajitura.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.