Prajitura cu foi de cacao si crema de vanilie

6 foi :

2 oua

150 g zahar

150 ml lapte

150 ml ulei

2 lgt rase amoniac

2 lg otet

un praf de sare

esenta de vanilie

30 g cacao

600-620 g faina

Crema :

5 galbenusuri

200 g zahar

5 lg faina

750 ml lapte

esenta de vanilie

250 g unt (80%)

Glazura :

100 g ciocolata 52%

2 lg ulei

40 g ciocolata alba

Mod de preparare :

6 foi : mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam laptele, apoi uleiul, amoniacul stins in otet, esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Framantam un aluat care nu se lipeste de maini, il cantarim si il impartim in 6 bile. Fiecare bila de aluat o intindem cu sucitorul intr-o foaie cu dimensiunea 25*35 cm, pe o foaie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 5 minute. Foile se coc foarte repede.

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina, apoi laptele si punem cratita pe foc mediu, amestecand cu un tel pana obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam untul si mixam putin pentru omogenizare. Crema o impartim in 5. pe ultima foaie nu punem crema.

Glazura : ciocolata neagra si uleiul le topim, apoi intindem peste prajitura. Ciocolata alba o punem intr-o punga, in apa fiarta si o lasam sa se topeasca. Scoatem punga cu ciocolata topita din apa, o lasam sa se tempereze putin, taiem coltul pungii si trasam linii paralele peste ciocolata neagra. Cu o scobitoare trasam perpendicular linii peste liniile de ciocolata neagra, astfel formam modelul care ste in poza.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.