Prajitura cu vanilie, cocos si glazura de ciocolata

Blat :

5 oua

5 lg zahar

2 lg ulei

6 lg faina

esenta de vanilie

Bezea cocos :

5 albusuri

200 g zahar

120 g cocos

1 lg faina

Crema vanilie :

5 galbenusuri

150 g zahar

4 lg faina

400 ml lapte

200 g unt (80%)

esenta de vanilie

Glazura :

120 g ciocolata neagra (52%)

80 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare :

Crema vanilie : intr-o cratita de inox ,galbenusurile le amestecam cu zaharul, apoi cu faina, laptele rece treptat si punem pe foc mediu, amestecand cu un tel pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si in el adaugam cate 1 lingura din budinca racita.

Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare, de jos in sus, iar la final faina cernuta. Amestecam la fel cu spatula. Compozitia obtinuta o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii.

Bezea cocos : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. La final adaugam cocosul amestecat cu faina. Coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Glazura ciocolata : punem smantana pentru frisca intr-o cratita, pe foc , pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele.Amestecam pentru omogenizare .

Asamblare : blat-crema vanilie-bezea cocos-glazura ciocolata.

Dam prajitura la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata. Taiem felii cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit !! ­čÖé

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.