Prajitura cu Oreo si mac

Bezea mac :

6 albusuri

6 lg zahar

10 lg mac

4 lg faina

Crema :

750 ml lapte

75 g amidon alimentar

3 lg zahar

75 g ciocolata alba

200 g unt (80%)

40 g zahar pudra

350 g biscuiti Oreo

lapte pentru inmuiat biscuitii

Mod de preparare :

Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si pufoasa, apoi macul amestecat cu faina. Amestecam cu miscari circulare, cu o spatula. Compozitia o intindem in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 min. lasam sa se raceasca si taiem in 2; obtinem 2 foi 20×30 cm.

Crema : amidonul si cele 3 linguri de zahar le amestecam, apoi adaugam treptat 200 ml lapte rece. Restul de lapte ramas, il punem intr-o cratita impreuna cu ciocolata alba, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi il adaugam peste amidonul de mai sus. Punem cratita din nou pe foc, amestecand pana se ingroasa. Crema o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul pudra si mixam . Peste el adaugam cate 1 lg din crema racita, apoi o impartim in 3 .

Asamblare : bezea mac-1/3 crema-biscuiti oreo trecuti prin lapte-1/3 crema-bezea mac-1/3 crema-6 biscuiti Oreo macinati.

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 3,60 out of 5)
Încarc...

2 Responses to Prajitura cu Oreo si mac

  1. Amalia

    Este pentru prima data cand vad aceasta prajitura, o sa o fac, ca arata super bine in poze

  2. Advertoriale.pro

    Aceasta prajitura este minunata, este usor de facut si este foarte gustoasa! Este o alegere perfecta pentru o masa festiva. Felicitari pentru aceasta reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.