Prajitura cu nuci si crema de portocale

Blat nuci :

6 oua

120 g zahar

1 lg zeama de lamaie

100 g nuci macinate

60 g faina

1 plic praf de copt (10 g)

1 lgt coaja rasa de portocale

Crema portocale :

4 galbenusuri

200 g zahar

4 lg faina

500 ml lapte

sucul de la o portocala

1 lgt coaja rasa de portocale

200 g unt (80%)

200 g biscuiti

100 ml lapte

Decor :

nuci macinate

Mod de preparare :

Blat nuci : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana cand obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi zeama de lamaie, galbenusurile pe rand, mixand la viteza mica dupa fiecare, faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, iar la urma coaja rasa de portocala. Compozitia o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Lasam blatul sa se raceasca.

Eu am copt blatul in tava 25×35 cm. Cred ca in tava 20×30 va arata mai bine prajitura.

Crema portocale : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi faina, laptele rece, sucul stors de la 1 portocala si punem pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa crema. Adaugam coaja rasa de portocala, omogenizam apoi acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : blat nuci-1/2 crema portocale – biscuiti inmuiati in lapte – 1/2 crema portocale – nuci macinate.

Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru 3 ore, apoi o feliem.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.