Prajitura cu nuci, gem si cacao

Aluat :

200 g unt (80%)

240 g zahar pudr

8 galbenusuri

260 g faina

1 varf cutit de amoniac+otet

400 g gem de caise

Bezea cacao:

8 albusuri

300 g zahar

3 lg cacao

260 g nuci macinate

Mod de preparare :

Aluat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam cate 1 galbenus pe rand, faina si apoi amoniacul stins cu putin otet. Aluatul obtinut il intindem in tava (26×38 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute, apoi ungem aluatul copt pe jumate cu gemul de caise.

Bezea cacao : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam nucile macinate amestecate cu pudra de cacao. omogenizam cu o spatula, cu miscari circulare. Bezeaua o intindem peste gemul de caise.

Coacem in continuare prajitura pentru circa 25-30 minute, tot la 180 grade Celsius. Lasam sa se raceasca si o taiem cu un cutit bine ascutit.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.