
Aluat :
200 g unt (80%)
240 g zahar pudr
8 galbenusuri
260 g faina
1 varf cutit de amoniac+otet
400 g gem de caise
Bezea cacao:
8 albusuri
300 g zahar
3 lg cacao
260 g nuci macinate
Mod de preparare :
Aluat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam cate 1 galbenus pe rand, faina si apoi amoniacul stins cu putin otet. Aluatul obtinut il intindem in tava (26×38 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute, apoi ungem aluatul copt pe jumate cu gemul de caise.



Bezea cacao : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam nucile macinate amestecate cu pudra de cacao. omogenizam cu o spatula, cu miscari circulare. Bezeaua o intindem peste gemul de caise.


Coacem in continuare prajitura pentru circa 25-30 minute, tot la 180 grade Celsius. Lasam sa se raceasca si o taiem cu un cutit bine ascutit.



Spor la prajiturit ! 🙂

Lasă un răspuns