Prajitura Excelent

Crema ciocolata :

8 galbenusuri

200 g zahar

200 g ciocolata neagra 50%

250 g unt (80%)

Bezea cocos :

4 albusuri

6 lg zahar

75 g cocos

1 lg faina

5 g praf de copt

Bezea ciocolata :

4 albusuri

6 lg zahar

4 lg faina

75 g ciocolata neagra 50%

5 g praf de copt

Glazura :

200 ml smantana pentru frisca (30%)

2 lg zahar pudra

Decor :

cocos, ciocolata rasa sau cacao

Mod de preparare :

Crema de ciocolata : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi le punem pe baie de aburi pana cand crema prinde consistenta.. Luam deoparte si adaugam ciocolata neagra bucatele, amestecam, apoi acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi adaugam cate 1 lg din crema de ciocolata racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Bezea cocos : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi cocosul amestecat cu faina si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Bezeaua o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 15 minute.

Bezea de ciocolata : topim ciocolata si o lasam circa 10 minute sa se raceasca. Albusurile le mixam cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Peste bezeaua obtinuta incorporam ciocolata topita , amestecand cu o spatula, cu miscari circulare, iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 15 minute.

Asamblare : bezea cocos-1/2 crema ciocolata-bezea ciocolata-1/2 crema ciocolata-smantana pentru frisca batuta spuma cu zaharul pudra-cocos, ciocolata rasa sau cacao.

Dam prajitura la frigider . Taiem felii cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Fiind o prajitura cu crema pe baza de unt este bine sa lasam prajitura la temperatura camerei pentru circa 30 min-1 ora, apoi sa o feliem, altfel crema este tare.

O prajitura absolut delicioasa !

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.