Prajitura Extasy

Crema :

7 galbenusuri

7 lg zahar

2 plicuri budinca de vanilie (2x40g)

700 ml lapte

175 g unt (80%)

Bezea :

7 albusuri

150 g zahar

1 lg zeama de lamaie

150 g alune prajite tocate grosier

2 lg faina

1/2 plic praf de copt (5 g)

200 g Nutella

200 g biscuiti petite Beurre

Glazura :

300 ml smantana pentru frisca

1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

Decor :

50 g ciocolata rasa

Mod de preparare :

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam budinca de vanilie, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana obtinem o budinca. Acoperim budinca cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. In crema racita, adaugam treptat din untul moale de la temperatura camerei.

Bezea : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem treptat zeama de lamaie, mixand mereu, iar la urma alunele prajite , tocate grosier, impreuna cu faina si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia obtinuta o coacem in tava (25×35 cm), tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Peste bezeaua fierbinte intindem nutella, iar peste ea asezam biscuitii.

Asamblare : bezea-nutella-biscuiti-crema-frisca-ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

One Response to Prajitura Extasy

  1. Domide Valeria

    Vreau sa ma abonez

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.