Prajitura Lulu

Blat :

8 oua

250 g zahar

1 plic praf de copt (10 g)

120 g faina

70 g gris

55 g cacao neagra

150 ml lapte

100 ml ulei

100 g unt (80%)

2 plicuri zahar vanilat

un praf de sare

Crema :

250 g mascarpone

250 ml smantana pentru frisca

397 g lapte condensat indulcit

esenta de vanilie

Decor :

80 g ciocolata neagra (75%)

Mod de preparare :

Blat : impartim cantitatile in 2 si vom coace 2 blaturi astfel : galbenusurile cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat le mixam pana se albesc, adaugam apoi uleiul treptat, mixand mereu, untul topit si racorti, tot treptat, faina, praful de copt si pudra de cacao (cernute), apoi grisul, apoi laptele treptat. Omogenizam si incorporam 1/3 din albusurile batute spuma cu restul de zahar. Compozitia obtinuta o punem peste albusurile spuma, amestecand cu miscari circulare, cu o spatula. Compozitia o coacem in tava mare de la aragaz (42×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 175 grade Celsius, circa 13 minute. facem testul scobitorii.

La fel procedam si pentru blatul al doilea; blaturile racite, le taiem in 2 obtinand 4 blaturi cu dimensiunea 21×35 cm.

Crema : conserva de lapte condensat indulcit o fierbem intr-o oala cu multa apa, circa 3 ore, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca. Scoatem conserva din apa, o desfacem si putem folosi crema caramel obtinuta.

Pentru crema folosim o spatula, nu mixerul.

Mascarponel il amestecam putin cu o spatula, adaugam apoi crema caramel obtinuta, amestecand cu miscari circulare. Peste ea adaugam 1/3 din smantana pentru frisca batuta spuma, esenta de vanilie, omogenizand cu spatula, cu miscari circulare. Adaugam si restul de frisca, amestecand tot cu miscari circulare, folosindu-ne de spatula. Crema obtinuta o impartim in 4.

Asamblare : blat-1/4 crema-blat-1/4 crema-blat -1/4 crema – blat -1/4 crema- ciocolata neagra tocata grosier .

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa. Prajitura se poate servi imediat dupa montare.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.