Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Blat :

6 oua

180 g zahar

180 g faina

1 lg zeama de lamaie

coaja rasa de lamaie

Crema :

500 g mascarpone

300 ml smantana pentru frisca

100 g zahar pudra

350 g afine

200 g zmeura

Decor :

afine, zmeura

Mod de preparare :

Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 blaturi astfel : mixam spuma ouale cu un praf de sare si zaharul, circa 20 minute, adaugam treptat 1/2 lg zeama de lamaie, iar la final faina cernuta. Omogenizam si turnam compozitia in forma de tort (d-23 cm). Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2. La fel procedam si cu celalalt blat. Vom obine astfel, 4 felii de blat.

Crema : mixam smantana pentru frisca cat sa prinda consistenta, apoi adaugam zaharul pudra. Mascarponele il mixam putin pentru omogenizare, iar peste el adaugam smantana pentru frisca batuta spuma. Crema o impartim in 4. O parte ramane alb, o parte o amestecam cu zmeura proaspata, spalata si stearsa de apa, terciuita putin cu furculita, iar in celelalte 2 parti ramase adaugam afinele proaspete spalate si sterse de apa, terciuite putin cu furculita.

Asamblare tort : 1 /4 blat – 1/2 crema afine -1/4 blat – crema zmeura – 1/4 blat -1/2 crema afine – 1/4 blat-crema alba pentru imbracat tortul-decor (afine, zmeura). Cine doreste poate insiropa blaturile cu suc din compot.

Spor la prajiturit !

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.