Tort cu mousse de ricotta si frisca

Blat :

2 galbenusuri

4 albusuri

125 g zahar

150 g faina

3 g praf de copt

1 plic zahar vanilat

Mousse ricotta si frisca :

2 galbenusuri

200 g zahar

1 plic zahar vanilat

16 g gelatina granulata (sau 8 foi)

500 g ricotta

400 ml smantana pentru frisca 35%

250 ml lapte rece

coaja rasa de la 1 lamaie

Decor :

150 ml smantana pentru frisca

1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare :

Mousse de ricotta si frisca :

Gelatina granulata o hidratam in putina apa rece, iar daca folosim foi de gelatina le hidratam in multa apa .

Mixam galbenusurile cu 80 g zahar, apoi adaugam laptele rece treptat. Punem craticioara pe foc mediu, amestecand pana incepe sa fie fierbinte, fara a da in clocot. Luam deoparte si adaugam gelatina hidratata. Amestecam pana se dizolva gelatina . Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Din cand in cand amestecam in crema.

Ricotta o mixam cu restul de zahar, adica 120 g , zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

Peste ricotta adaugam crema cu gelatina rece, apoi smantana pentru frisca batuta.

Blat : albusurile le mixam spuma, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Agaugam galbenusurile pe rand, mixand putin dupa fiecare, iar la final faina cernuta cu praful de copt.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma rotunda (d=24 cm, eu am avut una cu d=23 cm). Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2. partea de deasupra il taiem mai subtire si il taiem in 12 triunghiuri.

Decor : smantana pentru frisca si zaharul vanilat cu gust de vanilie le mixam bine. Cu frisca batuta vom forma 11-12 moturi peste crema, iar pe ele vom sprijini cate un triunghi de blat.

Asamblare : 1/2 blat-crema-decor- 1/2 blat taiat felii- zahar pudra.

Spor la prajiturit 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.