Prajitura intepatura albinei Bienenstich

Aluat :

270 g faina

1 plic drojdie uscata (7 g ) sau 25 g drojdie proaspata

50 g zahar

1 plic zahar vanilat

120 ml lapte caldut

un praf de sare

50 g unt moale

1 ou

coaja rasa de lamaie

Crocant migdale :

60 g unt moale

65 ml smantana pentru frisca

50 g zahar

35 g miere

100 g fulgi migdale

Crema vanilie :

4 galbenusuri

100 g zahar

40 g amidon alimentar

450 ml lapte

15 g unt

esenta de vanilie

5 g gelatina granulata

300 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare :

Aluat : cernem faina, adaugam apoi drojdia uscata, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, oul si laptele caldut. Framantam circa 10 minute, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei si mai framantam circa 10 minute. Lasam aluatul la dospit pentru circa 1 ora.

Dupa ce aluatul a dospit, il intindem cu sucitorul pe masa usor infainata si cu ajutorul sucitorului il intindem in tava (20×30 cm) unsa cu unt.

Peste aluatul din tava intindem crocantul de migdale racit.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, pentru circa 20-30 minute, pana observam ca prajitura s-a rumenit usor deasupra.

Taiem in 2 dupa ce s-a racit. Foaia de deasupra cu crocantul de migdale o taiem in 12 parti.

Crocant migdale : intr-o craticioara punem untul moale, smantana pentru frisca, zaharul si mierea; punem pe foc circa 2 minute, apoi luam deoparte si adaugam fulgii de migdale. Lasam compozitia sa se raceasca.

Crema vanilie : hidratam gelatina in circa 30 ml apa rece.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi amidonul, untul moale, si laptele rece treptat, amestecand sa nu se formeze cocoloase. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Tragem de pe foc si adaugam gelatina hidratata in apa si esenta de vanilie. Acoperim budinca cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o mixam putin , iar peste ea incorporam smantana pentru frisca batuta spuma.

Asamblare : 1/2 foaie-crema vanilie-1/2 foaie cu crocant.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.