
Aluat :
270 g faina
1 plic drojdie uscata (7 g ) sau 25 g drojdie proaspata
50 g zahar
1 plic zahar vanilat
120 ml lapte caldut
un praf de sare
50 g unt moale
1 ou
coaja rasa de lamaie
Crocant migdale :
60 g unt moale
65 ml smantana pentru frisca
50 g zahar
35 g miere
100 g fulgi migdale
Crema vanilie :
4 galbenusuri
100 g zahar
40 g amidon alimentar
450 ml lapte
15 g unt
esenta de vanilie
5 g gelatina granulata
300 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare :
Aluat : cernem faina, adaugam apoi drojdia uscata, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, oul si laptele caldut. Framantam circa 10 minute, apoi adaugam untul moale de la temperatura camerei si mai framantam circa 10 minute. Lasam aluatul la dospit pentru circa 1 ora.


Dupa ce aluatul a dospit, il intindem cu sucitorul pe masa usor infainata si cu ajutorul sucitorului il intindem in tava (20×30 cm) unsa cu unt.

Peste aluatul din tava intindem crocantul de migdale racit.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade Celsius, pentru circa 20-30 minute, pana observam ca prajitura s-a rumenit usor deasupra.

Taiem in 2 dupa ce s-a racit. Foaia de deasupra cu crocantul de migdale o taiem in 12 parti.
Crocant migdale : intr-o craticioara punem untul moale, smantana pentru frisca, zaharul si mierea; punem pe foc circa 2 minute, apoi luam deoparte si adaugam fulgii de migdale. Lasam compozitia sa se raceasca.



Crema vanilie : hidratam gelatina in circa 30 ml apa rece.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi amidonul, untul moale, si laptele rece treptat, amestecand sa nu se formeze cocoloase. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Tragem de pe foc si adaugam gelatina hidratata in apa si esenta de vanilie. Acoperim budinca cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o mixam putin , iar peste ea incorporam smantana pentru frisca batuta spuma.






Asamblare : 1/2 foaie-crema vanilie-1/2 foaie cu crocant.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.


Spor la prajiturit ! 🙂

Lasă un răspuns