Prajitura fara coacere cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Mere calite :

1,2 kg mere

120 g zahar

zeama de la 1/2 lamaie

1 lgt scortisoara

1 plic zahar vanilat Bourbon

Crema vanilie :

3 galbenusuri

150 g zahar

20 g faina

20 g amidon alimentar

100 g zahar

esenta de vanilie

120 g unt (80%)

Plus :

250 g biscuiti Petit Beurre

250 g biscuiti Milka cu ciocolata (Milka Choco Biscuits)

Mod de preparare :

Curatam merele de coaja, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, stropim cu zeama de lamaie si amestecam putin . Peste merele rase punem zaharul , scortisoara si zaharul vanilat Bourbon. Punem cratita pe foc mediu , amestecand din cand in cand, pana cand sucul de la merele rase va scadea; lasam sa se raceasca.

Crema vanilie : galbenusurile de ou le amestecam cu zaharul, apoi adaugam faina si amidonul, amestecam din nou, iar la urma adaugam laptele rece treptat. Punem pe foc mediu pana obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie si untul bucatele. omogenizam si acoperim cu folie alimentara pana se raceste.

Asamblare : biscuiti Petit Beurre – mere calite racite – biscuiti Petit Beurre – crema de vanilie racita-biscuiti Milka cu ciocolata (Milka choco biscuits). Dam prajitura la frigider pentru minim 3 -4 ore .

Eu am folosit 4×4 biscuiti Petite Beurre (intr-o tava 20×30 cm).

Dupa ce prajitura s-a racit, o putem felia.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.