Prajitura ecler la tava

Foaie de ecler :

125 ml lapte

125 ml apa

115 g unt

1 lg zahar

1/4 lgt sare

140 g faina

4 oua

Crema :

2 oua

130 g zahar

60 g faina

500 ml lapte

esenta de vanilie

50 g unt

200 ml smantana pentru frisca 30 %

2 lg zahar pudra

Decor :

60 g ciocolata

1 lg unt

2 lg lapte

sau

sos de ciocolata Dr. Oetker

Mod de preparare :

Crema : ouale cu zaharul le mixam putin, adaugam faina, mixam putin, apoi laptele rece treptat, amestecand mereu. Cratita o punem pe foc mediu, amestecand mereu pana obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie. Omogenizam si acoperim crema cu o folie alimentara pana se raceste.

Smantana pentru frisca (rece de la frigider) o mixam, adaugam zaharul pudra, apoi o adaugam peste crema racita.

Foaie de ecler : intr-o cratita punem laptele, apa, zaharul, sarea si untul. Punem pe foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi adaugam toata faina. Tinem cratita pe foc, amestecand mereu, pana cand aluatul de dezlipeste de marginile cratitei . Lasam aluatul sa se racoreasca circa 5 minute, apoi il mixam putin cu mixerul si adaugam cate 1 ou pe rand, mixand bine dupa fiecare. Aluatul obtinut il intindem in tava (20×30 cm ) unsa cu ulei. Aluatul il ridicam si pe marginea tavii.

Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, circa 25 minute, apoi scadem temperatura la 170 grade Celsius si mai tinem circa 15 minute.

Lasam foaia de ecler sa se raceasca si peste ea punem crema racita. Deasupra trasam linii de ciocolata sau de sos de ciocolata de la Dr.Oetker.

Eu am pus ciocolata topita cu unt si lapte, apoi cu o punga am trasat liniile de ciocolata peste crema.

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.