Cheesecake cu bezea si crema de lamaie (Lemon meringue cheesecake)

Crusta :

200 g biscuiti digestivi

90 g unt

Umplutura :

750 g branza de vaci grasa

300 g zahar

3 lg zeama de lamaie

esenta de vanilie

coaja rasa de lamaie

2 lg amidon alimentar (sau faina)

5 oua

Lemon curd (crema de lamaie) :

100 ml zeama de lamaie

150 g zahar

2 oua

75 g unt

Bezea :

3 albusuri

150 g zahar pudra

zeama de lamaie

Mod de preparare :

Crusta si umplutura se pregatesc astfel : http://miremirc.ro/2014/05/12/cheesecake-cu-capsuni-copt/

Se lasa la racit.

Crema de lamaie se pregateste astfel :

http://miremirc.ro/2016/12/19/lemon-curd/

Crema rece se intinde peste cheesecake-ul copt si racit.

Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul pudra in 2 transe , mixand circa 20 minute, iar la urma zeama de lamaie (dupa gustul fiecaruia) treptat, mixand .

Asamblare : crusta-umplutura-lemon curd-bezea

Bezeaua o ardem cu pistolul cu gaz.

Dam cheesecake-ul la frigider pana in momentul servirii.

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.