Tort Raffaello cu ciocolata alba

Blat :

6 oua mari

200 g zahar

100 g migdale macinate

125 g faina

esenta de migdale

Crema :

200 g ciocolata alba

45 ml lapte de cocos

250 g mascarpone

500 ml smantana pentru frisca

50 g zahar pudra

60 g cocos

esenta de cocos

Pentru insiropat :

200 ml lapte de cocos

Decor :

migdale tocate

cocos

bomboane Raffaello

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, galbenusurile, esenta de migdale, iar la urma faina amestecata cu migdalele macinate (adaugate in 2 transe). Compozitia obtinuta o coacem in forma rotunda (d=24 cm) eu am avut d=25 cm, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. facem testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 3.

Crema : ciocolata alba si laptele de cocos, le topim pe baie de aburi, apoi lasam sa se raceasca; mascarponele il mixam putin, iar peste el adaugam ciocolata topita racita.

Peste aceasta crema, adaugam smantana pentru frisca batuta spuma, apoi cu o spatula amestecam pentru omogenizare.

La urma adaugam cocosul si esenta de cocos. Omogenizam tot cu spatula. Crema o impartim in 4 : fiecare felie de blat plus marginile.

Asamblare : 1/3 blat insiropat-crema-1/3 blat insiropat-crema-1/3 blat insiropat-crema -imbracam si marginile tortului cu crema-decor

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.