Tort de clatite Tiramisu

Clatite :

210 g faina

50 g zahar

1/4 lgt sare

4 oua medii

4 galbenusuri

120 g unt topit si racit

480 ml lapte

Crema :

750 g Mascarpone

200 g crema de branza (Philadelphia, Almette…)

190 g zahar pudra

1-2 lgt ness

4 lg Amaretto sau alt lichior de cafea

Plus :

30-50 g cacao

Mod de preparare :

Clatite :

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, si zaharul, amestecam, ouale si galbenusurile amestecate cu un tel pentru omogenizare, apoi untul topit si racit, amestecam, iar la urma laptele treptat, amestecand bine. acoperim cu folie alimentara si lasam aluatul la temperatura camerei circa 40 minute.

Prajim in putin ulei sau unt topit, fiecare clatita (d=15 cm sau 18 cm) pe ambele parti, la foc mediu.

Lasam clatitele sa se raceasca.

Crema :

Mascarponele si crema de branza cu zaharul pudra le mixam pentru omogenizare, apoi adaugam nessul si lichiorul. Omogenizam scurt cu mixerul.

Crema ajunge la fix pentru toate clatitele.

Pe fiecare clatita punem circa 1 lingura de crema, cernem deasupra cacao, apoi iar clatita unsa cu crema, pudram cacao si tot asa pana la ultima clatita pe care o ungem tot cu 1 lg de crema. Cu restul de crema ramasa, decoram tortul de clatite deasupra, apoi cernem cacao.

Tortul se poate servi imediat sau il putem lasa la frigider pentru minim 3-4 ore. Oricum este delicios.

Spor la prajiturit ! :)]

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

2 Responses to Tort de clatite Tiramisu

  1. Foxi

    Tortul asta arata genial, abia astept sa incerc si eu aceasta retata. Cred ca este deliciossss!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.