
Blat :
3 oua
100 ml ulei
150 ml iaurt
1 fiola esenta vanilie
200 g faina
100 g nuci macinate
20 g cacao
200 g zahar
1 lgt praf de copt
1 lgt bicarbonat
1/4 lgt sare
Crema :
500 g ricotta
400 ml smantana pentru frisca
100 g miere
100 g zahar pudra
2 lg zeama de lamaie
3 foi gelatina
Mod de preparare :
Blat : albusurile le mixam spuma. Ingredientele umede le amestecam si le turnam peste ingredientele uscate. Amestecam bine, apoi adaugam in 3 transe albusurile spuma. Compozitia obtinuta o coacem in tava 25×35 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii. Blatul racit il taiem in 2. Capacul care se formeaza la blat l-am decupat si cu el am decorat prajitura ( l-am sfaramat cu degetele).





Crema : hidratam foile de gelatina in apa rece timp de 10 minute, apoi le scoatem din apa si le topim la microunde cateva secunde. avem grija sa nu fiarba. Ingredientele se pun intr-un castron si le mixam. In gelatina hidratata si topita adaugam 1-2 linguri din crema, amestecam, apoi o turnam peste crema. omogenizam si impartim crema in 2.
Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-decor (blat sfaramat sau nuci macinate, cacao sau ciocolata neagra rasa…)

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem .


Spor la prajiturit !
O prajitura rapida, moale si cu un pronuntat gust de miere. Foile se inmoaie de la crema.

Lasă un răspuns