Prajitura cu nuci si ricotta

Blat :

3 oua

100 ml ulei

150 ml iaurt

1 fiola esenta vanilie

200 g faina

100 g nuci macinate

20 g cacao

200 g zahar

1 lgt praf de copt

1 lgt bicarbonat

1/4 lgt sare

Crema :

500 g ricotta

400 ml smantana pentru frisca

100 g miere

100 g zahar pudra

2 lg zeama de lamaie

3 foi gelatina

Mod de preparare :

Blat : albusurile le mixam spuma. Ingredientele umede le amestecam si le turnam peste ingredientele uscate. Amestecam bine, apoi adaugam in 3 transe albusurile spuma. Compozitia obtinuta o coacem in tava 25×35 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii. Blatul racit il taiem in 2. Capacul care se formeaza la blat l-am decupat si cu el am decorat prajitura ( l-am sfaramat cu degetele).

Crema : hidratam foile de gelatina in apa rece timp de 10 minute, apoi le scoatem din apa si le topim la microunde cateva secunde. avem grija sa nu fiarba. Ingredientele se pun intr-un castron si le mixam. In gelatina hidratata si topita adaugam 1-2 linguri din crema, amestecam, apoi o turnam peste crema. omogenizam si impartim crema in 2.

Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-decor (blat sfaramat sau nuci macinate, cacao sau ciocolata neagra rasa…)

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem .

Spor la prajiturit !

O prajitura rapida, moale si cu un pronuntat gust de miere. Foile se inmoaie de la crema.

Sursa .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.