Tort Raffaello

Bezea cocos :

5 albusuri

180 g zahar

125 g cocos

50 g faina de cocos

1 lgt praf de copt

Crema :

500 g mascarpone

80 g zahar pudra

397 g lapte condensat indulcit

500 g iaurt grecesc

10 g gelatina granule (1 plic)

12 buc bomboane Raffaello

120 g napolitane cu crema de cocos

Decor :

4-5 bomboane Raffaello

napolitane cu cocos tocate grosier

Mod de preparare :

Bezea cocos : intr-un castron mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. La urma adaugam cocosul amestecat cu faina de cocos si praful de copt. omogenizam cu o spatula, cu miscari circulare, de jos in sus. Compozitia o turnam in tava (d=25 cm) . Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam bezeaua sa se raceasca.

Crema : ingredientele sa fie la temperatura camerei; mascarponele il mixam putin cu zaharul pudra, adaugam laptele condensat indulcit din conserva, mixam putin cat sa se omogenizeze, iaurtul grecesc, gelatina hidratata in 80 ml apa rece timp de 10 minute, dupa care o topim la microunde cateva secunde sau pe foc, fara sa o fierbem.

Laptele condensat folosit de mine la aceasta reteta.

In gelatina hidratata si topita adaugam 3-4 linguri din crema, omogenizam, apoi o amestecam cu restul cremei.

La urma adaugam bomboanele Raffaello taiate in 3-4 bucati si napolitanele tocate grosier. Inainte de a turna crema peste bezea, decupam cu cutitul marginea bezelei, apoi turnam crema peste ea.

Dam la frigider de seara pana dimineata, apoi decoram. Cine doreste poate congela tortul.

Un tort rapid si exceptional de gustos ! Spor la prajiturit ! ­čÖé

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.