Pasca cu smantana

Aluat :

150 g unt rece (80%)

200 g faina

70 g zahar

2 galbenusuri

coaja rasa de lamaie

1 plic zahar vanilat

Umplutura :

800 ml smantana (20%)

6 galbenusuri

8 albusuri

4 lg gris

6 lg faina cernuta

10 lg zahar

esenta de vanilie

Mod de preparare :

Aluat : untul rece bucatele si faina le mixam cu robotul ,adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si galbenusurile. Aluatul obtinut il intindem intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.(d=28 cm). Dam forma la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura : smantana o amestecam cu galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam grisul, faina cernuta, iar la urma albusurile batute spuma, in 3-4 transe. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o turnam peste aluatul din tava.

Coacem pasca in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 60 minute. Lasam pasca sa se raceasca, apoi o pudram zu zahar pudra .

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.