Negresa cu marshmallow (Marshmallow brownie)

Blat negresa :

170 g ciocolata neagra (75%)

110 g unt (80%)

125 g zahar brun cu melasa

3 oua

70 g faina

20 g cacao

1 vf cutit bicarbonat de sodiu

1 vf cutit sare

1 lgt praf de copt

esenta de vanilie

Decor :

marshmallow alb

m&m peanut

sirop de ciocolata

Mod de preparare :

Blat negresa : intr-o cratita de inox cu fund dublu, punem ciocolata bucatele si untul . Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana se omogenizeaza. Adaugam apoi zaharul brun cu melasa si mai tinem pe foc mic, circa 1 minut, amestecand mereu. Luam de pe foc cratita si o lasam 5 minute deoparte.

Adaugam ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si esenta de vanilie.

La final adaugam faina amestecata cu pudra de cacao, sarea, bicarbonatul si praful de copt (cernute). Mixam pentru omogenizare. Compozitia o turnam in tava (23×23 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 12-13 minute (pana cand observam ca s-a intarit deasupra), apoi o scoatem din cuptor si asezam marshmallow deasupra. Dam din nou la cuptor pentru inca 10-12 minute(pana cand bezelele devin usor maronii deasupra).

Dupa ce s-a prajitura s-a racit :

Decor : bomboane m&m peanut si sirop de ciocolata.

Se serveste alaturi de inghetata de vanilie cu peanut butter sau inghetata cu caramel sarat sau cu ce fel de inghetata ii place fiecarei persoane.

Spor la prajiturit.

Inspiratia mea pentru negresa : http://miremirc.ro/2014/02/12/negresa-cu-unt-de-arahide/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.