Cuburi cu nuci

Crema :

6 galbenusuri

150 g zahar

4 lg amidon alimentar

450 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

200 g unt (80%)

Bezea cu nuci :

6 albusuri

150 g zahar

2 lg faina

150 g nuci prajite si macinate

1 lgt praf de copt

Glazura :

300 ml smantana pentru frisca 35%

4 lg zahar pudra

Decor :

75 g nuci prajite si macinate

Mod de preparare :

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul alimentar, laptele rece si punem pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul il mixam spuma; peste el adaugam cate 1 lg din crema racita pana o terminam, iar la final esenta de vanilie.

Bezea cu nuci : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile prajite si macinate. Compozitia o coacem in tava (25×35 cm) , in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute.

Asamblare : bezea nuci-crema-glazura (mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine spumoasa).

Dam prajitura la frigider pentru circa 4 ore sau de seara pana dimineata, apoi o decoram cu frisca (smantana pentru frisca si zaharul le mixam spuma).

Feliem cu un cutit bine ascutit.

Spor la prajiturit ! ­čÖé

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.