Prajitura vant spaniol

Blat cacao :

5 oua

5 lg zahar

4 lg faina

2 lg cacao

3 lg ulei

Bezea :

8 albusuri

300 g zahar pudra

1 lgt otet

Crema :

8 galbenusuri

8 lg zahar

1 plic budinca de vanilie (40 g)

2 lg amidon alimentar

600 ml lapte

250 g unt (80%)

2 lg cacao

esenta de vanilie

Glazura :

200 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

Decor :

ciocolata neagra rasa

Mod de preparare :

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi amidonul alimentar si praful de budinca, amestecam apoi laptele rece; punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si impartim crema in 2 parti egale : intr-o parte punem cele 2 linguri de cacao, iar in cealalta esenta de vanilie. Acoperim cremele cu folie alimentara si le lasam sa se raceasca.

In crema de vanilie racit punem 125 g unt la temperatura camerei. La fel si in crema de cacao punem 125 g unt de la temperatura camerei. Mixam bine pentru omogenizare.

Blat cacao :

Intr-un castron mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao, cernute. Compozitia obtinuta o coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute, Facem testul scobitorii.

Bezea :

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra, mixand pana se topeste, apoi otetul. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa. Bezeaua o intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Asamblare : blat cacao-crema vanilie-bezea-crema cacao.

Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 5 ore, apoi intindem frisca batuta spuma cu zaharul pudra. Deasupra radem ciocolata.

Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte,sters de apa.

Cea mai buna prajitura ! 🙂

Trebuie incercata pentru a ma crede pe cuvant :)))

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.