
Aluat :
100 g unt (80%)
2 lg zahar pudra
4 galbenusuri
300 ml lapte
300 g faina
1 plic drojdie uscata (7 g )
Umplutura :
500 g visine proaspete
Bezea :
4 albusuri
200 g zahar
Mod de preparare :
Aluat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile pe rand, laptele, apoi faina amestecata cu drojdia uscata. Intindem aluatul moale in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o lasam sa se odihneasca 1 ora.



Intindem visinele fara samburi peste aluatul crescut.

Dam tava la copt, pentru circa 25 minute, pana cand se rumeneste usor aluatul .

Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, pe care o intindem peste prajitura fierbinte si dam din nou la copt pana se coace bezeaua(circa 15 minute).



Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem si o servim.


Spor la prajiturit ! š
Reteta am pregatit-o si cu caise aici : https://miremirc.ro/2011/07/05/prajitura-cu-caise-si-bezea/

Arata delicios in poze si cu siguranta are un gust la fel de delicios precum arata, multumesc pentru reteta!
E o reteta veche, dar absolut delicioasa ! š
Am facut reteta, a iesit super. A fost devorata instantaneu de catre familie. Ma fac si in week-end, iti multumesc mult pentru reteta!
Cu mult drag š