Prajitura cu visine si bezea

Aluat :

100 g unt (80%)

2 lg zahar pudra

4 galbenusuri

300 ml lapte

300 g faina

1 plic drojdie uscata (7 g )

Umplutura :

500 g visine proaspete

Bezea :

4 albusuri

200 g zahar

Mod de preparare :

Aluat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile pe rand, laptele, apoi faina amestecata cu drojdia uscata. Intindem aluatul moale in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o lasam sa se odihneasca 1 ora.

Intindem visinele fara samburi peste aluatul crescut.

Dam tava la copt, pentru circa 25 minute, pana cand se rumeneste usor aluatul .

Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, pe care o intindem peste prajitura fierbinte si dam din nou la copt pana se coace bezeaua(circa 15 minute).

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem si o servim.

Spor la prajiturit ! šŸ™‚

Reteta am pregatit-o si cu caise aici : https://miremirc.ro/2011/07/05/prajitura-cu-caise-si-bezea/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Ǝncarc...

4 Responses to Prajitura cu visine si bezea

  1. PerfectBeauty

    Arata delicios in poze si cu siguranta are un gust la fel de delicios precum arata, multumesc pentru reteta!

    • miremirc

      E o reteta veche, dar absolut delicioasa ! šŸ™‚

  2. Bocco

    Am facut reteta, a iesit super. A fost devorata instantaneu de catre familie. Ma fac si in week-end, iti multumesc mult pentru reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.