Mississippi mud pie

Crusta :

300 g biscuiti Oreo

100 g unt

Blat umed :

50 g unt

100 g ciocolata neagra (52%)

3 oua

4 lg zahar

1 fiola esenta de vanilie

Crema :

3 galbenusuri

4 lg zahar

300 ml lapte

1 plic budinca ciocolata (40 g)

1 lg amidon

100 g ciocolata neagra (52%)

150 ml smantana pentru frisca

Glazura :

250 ml smantana pentru frisca

1-2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

Decor :

biscuiti Oreo sfaramati sau macinati

Mod de preparare :

Crusta : biscuitii macinati ii amestecam cu untul topi . tapetam fundul unei forme rotunde (d=23 cm) cu ei. Lasam deoparte.

Blat umed : ciocolata si untul le topim, apoi lasam sa se racoresac. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul si esenta de vanilie, apoi aadaugam compozitia de mai sus racorita, iar la urma albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia o turnam peste crusta de biscuiti, apoi dam forma la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru aproximativ 30 minute. Lasam sa se raceasca.

Asa arata dupa ce s-a racit .

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi adaugam putin lapte. Restul de lapte il amestecam cu praful de budinca si amidonul; peste el punem galbenusurile de mai sus, apoi ciocolata tocata. Punem craticioara pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se ingroasa.

Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam la racit. Frisca o mixam spuma cu zaharul pudra si o adaugam peste crema racita bine.

Crema o intindem peste blatul umed copt si racit.

Glazura : mixam spuma smantana pentru frisca, adaugam zaharul pudra cu aroma de vanilie. Frisca o intindem peste crema.

Punem la frigider de seara pentru 3 ore, apoi putem servi. Daca facem seara prajitura, dimineata punem frisca batuta.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

2 Responses to Mississippi mud pie

  1. Anunturi Gratuite

    Pe cat de nemaipomenit arata, pe atat de buna este!!!

    Reteta respectata cu strictete iar rezultatul a fost pe masura, foarte gustos!

    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.