Placinta nemteasca cu cirese

Aluat :

300 g faina

10g praf de copt (1 plic)

1 lgt bicarbonat (optional)

un praf de sare

120 g zahar

120 g unt rece (80%)

1 fiola esenta de vanilie

2 oua

Strat fructe :

600 g cirese proaspete

250 ml apa rece

4 lg zahar

25 g amidon alimentar

1 lgt scortisoara

Umplutura :

200 ml smantana (20%)

200 ml iaurt (10%)

100 g zahar pudra cu aroma de vanilie

35 g amidon alimentar

2 lg zeama de lamaie

Asamblare :

2/3 aluat

strat fructe

umplutura

1/3 aluat

Mod de preparare :

Strat fructe : intr-o cratita punem ciresele curatate de samburi, zaharul si apa. Punem pe foc mediua pana cand ciresele se inmoaie; amidonul il amestecam cu sucul fierbinte de la cirese apoi il amestecam cu restul cireselor. Tinem pe foc pana cand se ingroasa compozitia. Luam de pe foc si adaugam scortisoara macinata. Lasam sa se raceasca.

Aluat : faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul ( eu am pus, dar s-a inchis la culoare aluatul ), sarea, zahar, adaugam apoi esenta de vanilie si untul rece taiat cubulete. Framantam cu varfurile degetelor pana obtinem un aluat nisipos. La urma adaugam cele 2 oua. Framantam putin cat sa se adune aluatul. 2/3 din aluat intindem intr-o forma rotunda (d=25 cm) , iar restul aluatului il invelim in folie alimentara si il punem la congelator.

Umplutura : amestecam toate ingredientele apoi compozitia o intindem peste stratul de cirese.

Asamblare : 2/3 aluat – stratul de cirese racit – umplutura – 1/3 aluat ras.

Dam placinta la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute. Facem testul scobitorii.

Lasam placinta sa se raceasca, apoi feliem. Eu am presarat deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

One Response to Placinta nemteasca cu cirese

  1. 1001case

    Multumesc pentru reteta, sigur nu va da gres niciodata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.