Prajitura cu fructe , mascarpone si Nutella

Blat :

4 oua

120 g mac nemacinat

160 g zahar

1 plic zahar vanilat

3 lg faina

2 lg cacao

1 lgt praf de copt

Sirop blat :

100 ml cafea espresso tare indulcita

Crema mascarpone :

500 g mascarpone

160 g zahar pudra cu aroma de vanilie

250 ml smantana pentru frisca

15 g gelatina granulata

200 g fructe proaspete sau din compot

Crema Nutella :

350 g Mascarpone

200 g Nutella

Plus :

250 g piscoturi

200 ml cafea espresso tare indulcita

2 lg rom

Decor :

ciocolata rasa grosier

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi galbenusurile, mixand cu grija , iar la final pudra de cacao amestecata cu faina, macul si praful de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade Celsius, circa 25-30 minute. Lasam blatul sa se raceasca.

Crema mascarpone : mixam Mascarponele cu zaharul pudra cu aroma de vanilie, apoi adaugam smantana pentru frisca lichida si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Gelatina o amestecam cu 120 ml apa rece si o lasam la hidratat pentru circa 15 minute, apoi o topim la microunde sau pe baie de aburi, fara sa o fierbem. O adaugam peste crema de mascarpone. Crema obtinuta o intindem peste blatul rece pe care l-am insiropat cu espresso; la final fructele taiate bucatele mici le asezam peste crema si le apasam usor in crema.

Peste fructe asezam piscoturile insiropate in espresso.

Crema Nutella : mixam putin Mascarponele, adaugam Nutella si mai mixam putin pentru omogenizare. Crema obtinuta o intindem peste piscoturile insiropate. Deasupra radem ciocolata neagra sau cu lapte.

Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem cu un cutit bine ascutit, trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit !!! 🙂

Sursa : https://gatestesanatos.com/2018/07/07/prajitura-vant-spaniol/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.