
Blat :
7 oua
7 lg zahar
3 lg ulei
3 lg apa rece
6 lg faina
3 lg cacao
Crema :
500 ml lapte
3 lg faina
1/2 lg amidon alimentar
5 lg zahar
1 lamaie
200 g unt (80%)
Glazura :
150 ml smantana pentru frisca
100 ml smantana 20%
2 lg zahar
1 lgt zeama de lamaie
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, incorporam galbenusurile amestecate, treptat, cu uleiul si apa, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao,cernute. Coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt , in cuptorul preincazlit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 3.




Crema : zaharul il amestecam cu faina si amidonul, apoi cu laptele rece treptat. Punem craticioara pe foc mediu, amestecand pana se ingroasa, ca o budinca. Luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si coaja rasa, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Crema o impartim in 2 si umplem blaturile cu ea. Peste ultimul blat intindem glazura.

Prajitura o punem la frigider .
Glazura : intr-un castron punem toate ingredientele si le mixam pana obtinem o crema pufoasa.



Spor la prajiturit !! 🙂
Paste fericit si luminat ! Hristos a Inviat !

Lasă un răspuns