Tort cu multa ciocolata

Blat cacao :

6 oua

150 g zahar

4 lg ulei

120 g faina

30 g cacao

2 lgt praf de copt

Crema 1 :

400 g ciocolata cu lapte

300 g Mascarpone

Crema 2 :

400 g ciocolata cu lapte

150 g unt (80%)

Decor :

bomboane kinder bueno, oua kinder, kinder country, kinder schoko bons,

kinder chocolate, rulouri de napolitane

Mod de preparare :

Blat cacao : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile frecate cu uleiul ca la maioneza; incorporam faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt (cernute). Compozitia o turnam in forma rotunda de tort (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30-35 minute; facem testul scobitorii.

Blatul rece, il taiem in 2.

Crema 1 : topim ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka alpine) pe baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca. Mascarponele il scoatem de la frigider cu 1 ora inainte de a-l folosi. Mascarponele de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam ciocolata racita, mixand la viteza mica. Crema obtinuta o intindem peste prima jumatate de blat.

Crema 2 : topim ciocolata pe baie de aburi; untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam ciocolata racita, mixand la viteza mica, pana compozitia devine omogena. Crema o folosim ca sa ungem marginile tortului si pentru cea de a doua jumatate de blat.

Cu rulourile de napolitane, imbracam marginile tortului, iar deasupra asezam ciocolata kinder.

Tortul se poate servi imediat sau daca il tinem la frigider, trebuie scos cu cel putin 1 ora inainte de a-l taia, deoarece crema 2 se intareste datorita untului. Cand voi reface tortul, voi dubla crema 1 si voi elimin crema 2.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

3 Comentarii

  1. Sorin

    de mare efect sunt baghetele din jur. As taia o felie din monitor :))

    Răspuns
  2. Mihaela

    Uauu!! Arata demential, nu credeam ca se pot face torturi atat de complexe si acasa. O sa-l incerc cu prima ocazie 😀 Multumesc pentru reteta detaliata.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1