
Blat :
6 oua
300 g zahar
150 ml ulei
300 g faina
5 g praf de copt (optional)
esenta de vanilie
2 mere verzi taiate cubulete
3 lg zeama de lamaie
Crema :
3 galbenusuri
60 g zahar
20 g faina
20 g amidon
400 ml lapte
200 g unt 80%
397 g lapte condensat indulcit
Glazura :
50 g ciocolata neagra
Mod de preparare :
Crema caramel o obtinem prin fierberea cutiei de lapte condensat indulcit, intr-o oala plina cu apa, pe foc, circa 3 ore. Lasam caramelul sa se raceasca in conserva, apoi deschidem conserva si putem folosi caramelul obtinut.
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile treptat, mixand usor, apoi uleiul treptat, mixand usor, esenta de vanilie, iar la urma faina amestecata cu praful de copt cernute. Amestecam cu o lingura. Compozitia o intindem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucatelele de mere stropite cu zeama de lamaie. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul scobitorii.





Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si amidonul, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa crema. O luam de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam si peste el adaugam cate 1 lingura din crema racita. la urma adaugam cate 1 lingura din crema caramel, amestecand mereu.






Crema o intindem peste blatul cu mere copt racit.

Glazura : topim ciocolata neagra intr-o punga scufundata in apa fierbinte Taiem un colt mic al pungii si decoram prajitura. Cine doreste poate presara peste dungile de ciocolata nuci prajite si macinate.

Dam prajitura la frigider, de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.


Spor la prajiturit ! 🙂

Lasă un răspuns