
Blat :
6 oua
6 lg zahar
3 lg ulei
8 lg faina
esenta de vanilie
125 g afine proaspete
Crema :
450 g crema de branza
200 g unt (80%)
160 g zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 blaturi astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat si esenta de vanilie. La urma incorporam faina cernuta. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Intindem compozitia in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam jumatate din catitatea de afine sau cine doreste poate folosi mai multe afine. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute.




Crema : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi adaugam treptat crema de branza de la temperatura camerei. Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : blat cu afine =1/2 crema=blat cu afine=1/2 crema.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.



Spor la prajiturit ! 🙂

Yumi yami am sa incerc si reteta asta:)
Sunteti tari 🙂