
Blat :
5 oua
5 lg zahar
2,5 lg ulei
6 lg faina
Crema :
1 conserva lapte condensat indulcit (397 g)
200 g unt (80%)
4 banane
Decor :
200 ml smantana pentru frisca
1 lg zahar pudra
80 g cocos prajit
Mod de preparare :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul treptat, iar la urma faina. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Coacem compozitia in forma rotunda (d=23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul racit il taiem in 3.




Crema : untul il mixam putin, apoi adaugam cate 1 lingura din laptele condensat indulcit din conserva nefiarta. Crema obtinuta o impartim in 2.


Asamblare : 1/3 blat-1/2 crema (in crema asezam rondele de banana)-1/3 blat-1/2 crema cu rondele de banane-1/3 blat-frisca-cocos prajit.


Dam tortul la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit ascutit.




Spor la prajiturit ! 🙂

Lasă un răspuns