Prajitura cu crema si umplutura de mere

Blat cacao :

8 oua

8 lg zahar

4 lg ulei

6 lg faina

3 lg cacao

Umplutura mere :

1,5 kg mere

1 lg unt

1/2 cana suc de portocala

20 g gelatina granulata (2 plicuri)

Crema :

2 galbenusuri

6 lg zahar

2 lg amidon alimentar

2 lg faina

500 ml lapte

esenta de vanilie

200 g unt (80%)

Decor :

ciocolata rasa sau ciocolata topita

Mod de preparare :

Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao (cernute). Omogenizam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 20 minute, in tava (26×37 cm) tapetata cu hartie de copt. Blatul rece il taiem in 2.

Umplutura mere :

Gelatina o amestecam cu sucul de portocala si o lasam la hidratat cat curatam merele. Eu am folosit suc stors de portocala . Cine doreste o prajitura mai dulce, poate adauga zahar cand calim merele.

Curatam merele, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si impreuna cu untul le punem intr-o cratita, pe foc mediu, circa 10 minute. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, nu foarte tare, cat sa dizolve gelatina hidratata in suc. Lasam umplutura de mere sa se raceasca.

Crema : galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam faina si amidonul , amestecam, incorporam laptele treptat si punem cratita pe foc mediu, amestecand pana se ingroasa crema. Luam de pe foc, adaugam esenta de vanilie, acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si in el adaugam cate o lingura din crema racita.

Asamblare : 1/2 blat cacao-umplutura mere-1/2 blat cacao-crema-ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.