Prajitura de iarna

aluat:

380 g faina

180 g unt 65%

80 g zahar pudra

5 g praf de copt (1 lgt)

4 galbenusuri

2 lg smantana 20%

Umplutura :

360 g iaurt simplu 3%

360 g smantana 20%

6 lg faina

4 albusuri

300 g zahar

1 borcanel gem de prune

Decor :

200 ml smantana pentru frisca 35%

1 lg zahar pudra

Mod de preparare :

Aluat: făină, zahăr pudră, copt praf și untul moale le framantam cu varfurile flancurilor, până obtinem un sfaramicios aluat, apoi adăugăm galbenusurile și smantana. Aluatul obținut se imparte în 2 bile pe care se acoperă în folie alimentară și în barcă la frigider timp de 30 de minute.

O bila de aluat o intindem cu sucitorul, apoi o asezam in tava tapetata cu hartie de copt (20×30 cm).

Din cea de a doua bila de aluat formam 15 bile , pe care le intindem putin cu mainile, asezam gem in mijlocul lor, apoi formam bile umplute cu gem.

Peste foaia de aluat din tava intindem gem de prune, apoi asezam cele 15 bile la distanta unele de altele (3×5 bile).

Lasam tava deoparte si ne apucam de umplutura.

Umplutura : iaurtul, smantana si faina le amestecam bine. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand bine de tot. Aceste albusuri tari le adaugam peste iaurtul si smantana de mai sus. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare.

Umplutura o intindem peste bilele din tava.

Coacem toata prajitura, in cuptorul preincazlit, la 160 grade Celsius, circa 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura in tava sa se raceasca, apoi intindem peste ea ,smantana pentru frisca batuta spuma cu zaharul pudra. Taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

2 Responses to Prajitura de iarna

  1. Service GSM

    De ce se numeste prajitura de iarna? este buna pentru toate anotimpurile

    • miremirc

      asa mi-a venit mie; mai mult ca sa tin minte reteta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.