Strudel cu branza de vaci si stafide

Ingrediente :

400 g foi de placinta

650 g branza de vaci grasa

3 oua

6 lg zahar

2 lg gris

50 g stafide aurii

coaja rasa de lamaie

esenta de vanilie

100 g unt

 

Decor :

zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

Intr-un castron amestecam branza de vaci, zaharul, ouale, grisul, coaja de lamaie, esenta de vanilie si stafidele.

Eu am avut 15 foi , si am format 5 strudele cu ele. Am suprapus 3 foi de placinta pe care le-am stropit cu unt topit si racorit. Pe laterala scurta a foii am pus circa 5 lg din branza dulce, apoi am rulat si am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu celelalte 4 foi. Ungem strudelele cu unt topit, apoi dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 190 grade Celsius, circa 40-45 minute, adica pana devin aurii deasupra. Dupa ce scoatem tava din cuptor, acoperim cu o hartie de copt, apoi cu un prosop de bucatarie curat umezit bine si cu alt prosop uscat. Lasam asa de seara pana dimineata, apoi cernem deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

One Response to Strudel cu branza de vaci si stafide

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.