Bezea cocos :
8 albusuri
180 g zahar
100 g cocos
3 lg faina
1 lgt otet
2 lg apa rece
Crema ciocolata :
8 galbenusuri
180 g zahar
4 lg lapte
150 g ciocolata neagra (50%)
200 g unt
100-150 g biscuiti
100 ml lapte
Glazura 1 :
120 g ciocolata
1 lg unt
2 lg lapte
sau
Glazura 2 :
200 ml smantana pentru frisca
200 g ciocolata alba
Mod de preparare :
Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine de tot, otetul treptat, mixand mai departe, apa treptat, mixand mai departe, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Coacem in tava (35*40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute. Rece, taiem in 2 si obtinem 2 foi 32*20 cm.
Crema ciocolata : galbenusurile le amestecam cu zaharul, cu laptele si punem cratita pe foc mic, amestecan mereu, pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam bucatelele de ciocolata. Omogenizam cu un tel, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema de ciocolata racita. Crema obtinuta o impartim in 2.
Asamblare : bezea cocos-1/2 crema-bezea cocos-1/2 crema-biscuiti inmuiati in lapte-glazura ciocolata .
Cine nu doreste glazura de ciocolata, poate face o crema de ciocolata alba astfel : punem smantana pentru frisca intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, pana incepe sa fiarba; luam deoparte si adaugam ciocolata alba, amestecand bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata.)
Spor la prajiturit ! 🙂

Lasă un răspuns