Desert la pahar cu zmeura si vanilie

Bezea :

4 albusuri

4 lg zahar

4 lg faina

2 lg apa rece

1 lgt otet

Crema vanilie :

4 galbenusuri

150 g zahar

4 lg faina

500 ml lapte

esenta de vanilie

50 g unt

400 g zmeura proaspata

Mod de preparare :

Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, otetul treptat, apa rece lingura cu lingura, iar la urma faina cernuta. omogenizam cu o lingura si coacem compozitia in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute. Bezeaua rece o taiem patratele mici .

 Crema vanilie : galbenusurile impreuna cu zaharul le amestecam bine, adaugam faina, amestecam energic, apoi laptele treptat si punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana cand compozitia se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie si untul moale de la temperatura camerei. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Zmeura o spalam si o stergem cu un prosop de hartie.

Asamblare : bucatele bezea-zmeura-crema de vanilie-bucatele bezea-zmeura crema vanilie-zmeura terciuita cu furculita. Sau fiecare cum doreste le poate ” asambla ” .

Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
ÃŽncarc...

3 Responses to Desert la pahar cu zmeura si vanilie

  1. Infiintare firme

    Super idee pentru o vara incendiara…nu ca am fi avut parte de o vara ca aceasta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.