Blat nuci :
6 oua
6 lg zahar
6 lg nuci macinate
6 lg faina
3 lg ulei
1 fiola de vanilie
Crema vanilie :
1 plic budinca de vanilie (40 g)
4 lg zahar
380 ml lapte
100 g unt (80%)
Crema capsuni :
1 plic budinca de capsuni (40 g)
4 lg zahar
380 ml lapte
100 g unt (80%)
Sirop :
200 ml apa
2 lg zahar
esenta de vanilie
Decor :
2 lg nuci macinate
Mod de preparare :
Blat nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat, ca la maioneza si esenta de vanilie, iar la final faina amestecata cu nucile macinate. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute, in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Blatul racit, il taiem in 2.
Sirop : punem apa la fiert impreuna cu zaharul, circa 5 minute. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Lasam sa se raceasca.
Crema vanilie : fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar folosindu-ne de cantitatile din reteta. Budinca o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca, apoi o mixam putin si adaugam in ea untul moale de la temperatura camerei.
Crema capsuni : pregatim budinca conform instructiunilor de plic, dar folosindu-ne de cantitatile din reteta. Budinca o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca, apoi o mixam putin si in ea adaugam untul moale de la temperatura camerei.
Asamblare : 1/2 blat nuci insiropat-crema vanilie-1/2 blat nuci insiropat-crema capsuni-decor.
Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Taiem cu un cutit bine ascutit.
Super deliciu !
Spor la prajiturit !:)

Am vazut capsuni proaspete la magazin, cred ca ar merge o prajitura cu crema de capsuni.