Crusta :
250 g biscuiti digestivi
150 g unt topit
Umplutura :
397 g lapte condensat
3 banane
300 ml smantana pentru frisca
2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
Decor :
ciocolata neagra rasa
Mod de preparare :
Crusta : macinam biscuitii si ii amestecam cu untul topit . Tapetam fundul si marginile (2 cm inaltime) unei forme rotunde (d=22 cm) cu aceasta crusta, apoi dam tava la frigider pentru 1 ora.
Umplutura : laptele condensat il fierbem in multa apa, circa 3 ore, apoi il lasam sa se raceasca. Caramelul obtinut il intindem peste crusta. Peste caramel asezam felii de banane, apoi smantana pentru frisca batuta spuma, la care am adaugat zaharul pudra. Peste frisca radem ciocolata negra.
Dam tarta la frigider de seara pana dimineata, apoi o scoatem din forma si o taiem felii.
Pentru cine doreste, Banoffee pie se poate pregati in pahare.
Delicioasa aceasta tarta . Spor la prajiturit ! 🙂

Lasă un răspuns