Tort Victoria sponge

Azi 07.02.2018 se implinesc 7 ani de zile de la prima mea reteta šŸ™‚Ā  Va multumesc din suflet tuturor ! Fara voi cu siguranta nu ajungeam aici. Sper sa fiti alaturi de mine si pe viitor .

 

Blat :

200 g unt (80%)

200 g zahar

4 oua medii

200 g faina

2 lgt rase praf de copt

2 fiole esenta de vanilie

 

Umplutura :

250 ml smantana pentru frisca

1 lg cu varf zahar pudra cu aroma de vanilie

 

gem de capsuni

 

Decor :

1 lgt zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 blaturi cu d= 23 cm sau 22 cm; mixam zaharul cu untul, adaugam ouale pe rand, esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Pentru cine doreste mai repede : se pune toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza bine, apoi impartim cantitatea in 2 si coacem 2 blaturi. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute, adica pana se rumeneste putin deasupra si trece testul scobitorii.

Lasam blaturile sa se raceasca.

Umplutura : mixam spuma smantana pentru frisca, apoi adaugam zaharul pudra.

Asamblare : blat – gem de capsuni – frisca – blat – zahar pudra. Se poate si blat-frisca-gem-blat-zahar pudra.

Lasam tortul la frigider pentru circa 3 ore apoi feliem si servim. Noi l-am servit imediat šŸ™‚

 

Super mega delicios ! Spor la prajiturit ! šŸ™‚

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Ǝncarc...

2 Responses to Tort Victoria sponge

  1. camy

    La multi ani blogului tau! Este minunat!

    • miremirc

      Multumesc Camy si te imbratisez cu drag ! šŸ™‚

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.