Chec din galbenusuri

Ingrediente :

6 galbenusuri

un praf de sare

7 lg zahar

12 lg ulei

coaja rasa de lamaie

12 lg lapte

12 lg faina

1 plic praf de copt (10 g)

nuci

cacao

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam galbenusurile cu praful de sare, adaugam zaharul mixand bine, apoi uleiul treptat, praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie,coaja rasa de lamaie, laptele alternand cu faina. Compozitia o turnam in forma de chec. Deasupra asezam bucati de nuci si pudram cu putina cacao. Cu lama unui cutit facem valuri prin compozitie. Coacem compozitia in forma de chec (30*11 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul scobitorii. Lasam sa se raceasca, apoi feliem si servim cu lapte cald sau ceai fierbinte.

 

Delicios si rapid.

Este o varianta pentru cand ramanem cu cateva galbenusuri de la prajituri, alaturi de cozonac .

 

Sursa : http://a1.ro/chefi-la-cutite/retete/chec-numai-din-galbenusuri-colorat-si-aromat-foarte-usor-de-preparat-si-cu-pofta-savurat-id520283.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

One Response to Chec din galbenusuri

  1. Mihaela

    bunaaaaaaaaaa…!!!! cred…dupa cum arataaa 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.